Forza Almere verslaat koploper IJburg in spectaculair duel

Forza Almere heeft zaterdag goede zaken gedaan door koploper IJburg puntloos weg te sturen. In een enerverend duel met kansen over en weer bleef Forza aan de goede kant van de score. Mooi moment was de gestopte penalty van Forza-doelman Yeray Fernandez Jimenez die zijn ploeg hiermee in de race hield.

Snelle spitsen

Forza begon voortvarend, maar moest constant alert blijven voor de snelle omschakeling van IJburg met hun snelle spitsen. In de 10de minuut echter een verre bal van Gary Bouwmeester richting Rory de Meijer, die de bal in een vloeiende voetbeweging raakte en  de keeper van IJburg geen schijn van kans gaf:1-0. Het wordt dan toch een beetje een vechtwedstrijd, want de belangen zijn groot, veel kleine overtredingen maar fair. Nog voor de rust verdubbelde Forza de voorsprong, een bal door het midden werd door Ludwuincy Marcelli beroerd en de keeper van IJburg stond op het verkeerde been en de 2-0 was een feit. Dit werd ook de ruststand.

Strafschop

Na de rust wilden de gasten zo snel mogelijk de aansluitingstreffer scoren en kreeg even later dan ook een strafschop, de elfmetertrap werd overigens fraai gestopt door Forza-doelman Yeray Fernandez Jimenez. Grote vreugde bij Forza die de doelman dan ook langdurig knuffelde.

Dan loopt de wedstrijd naar het einde en gebeurt het ongelofelijke, na de 2-1  maakt IJburg gelijk: 2-2. Het publiek van Forza is stil en dat van IJburg stormt het veld op, want ze vieren dit (mogelijke) gelijke spel als een overwinning en dan zou het verschil 4 verliespunten blijven. Forza ging er nog een keer flink tegenaan en wist in blessuretijd alsnog de 3-2 te scoren, een overtreding van IJburg werd bestraft met weer een penalty en Rory de Meijer maakte geen fout en scoorde de verdiende 3-2, en nu stormt het Forza publiek het veld op en met nog geen minuut meer te spelen in de extra tijd was de buit  binnen.

Een topdag dus voor Forza mede door de huldiging door de KNVB voor Ernesto Romano en Maurice Elfert want zij kregen de gouden oorkonde van de KNVB voor het vele verrichte werk voor hun club.

Komende wedstrijd speelt Forza de uitwedstrijd bij ‘t Gooi.