Informatie avond over de landelijke verkiezingen van 22 november

Stichting de Schoor, ProDemos en het wijkteam verzorgen op maandagavond 7 november vanaf 20.00 uur een informatie avond over het stemmen. De zaal is vanaf 18.00 uur geopend. De locatie is drie minuten lopen vanaf de bushalte, even om de Albert Hein heen.

Op een begrijpelijke manier worden doelgroepen geinformeerd die stemrecht hebben maar vaak niet gaan stemmen omdat ze het niet zo makkelijk begrijpen. De overheid geeft informatie maar is alleen in het Nederlands voorhanden wat velen niet begrijpen. Maar ook hele groepen analfabeten hebben moeite met stemmen.

De organiserende partijen willen de doelgroepen uitleggeven hoe het werkt en ondersteuning bij bv het gebruiken van de stemwijzer. Vanaf 18.00 uur is er ondersteuning aanwezig.

Wist U dat er heel veel stemgerechtigden zijn die niet weten dat je alleen kan stemmen met een rood potlood? Dus er is een mooie taak voor de organisatoren.

Omroep Almere is er uiteraard bij, wij ondersteunen dit soort initiatieven graag. Maken een informatie clip van de avond en zal in diverse gangbare talen de clip ondertitelen, als ook in het Nederlands voor stadsgenoten met een gehoorbeperking. U kunt vanaf woensdag de clip bekijken op omroepalmere.nl en kies in het menu voor Nieuwkomers of Verkiezingen 2023.

Geschreven door