Puntenverdeling tussen De Vecht en Sporting Almere

De wedstrijd in de 5e klasse C waar Sporting Almere op bezoek moest bij de Vecht leverde maar liefst zes doelpunten op. De goals werden eerlijk verdeeld en het was een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

Goed spel

Sporting speelde deze middag een van haar beste wedstrijden tot nog toe. Zeventig minuten lang was de Sporting de bovenliggende partij en dat leverde ook de nodige kansen op. Scoren bleek in eerste instantie een moeilijke opgave gezien de assistent scheidsrechter van de Vecht herhaaldelijk de aanvallen van Sporting af vlagde en de scheidsrechter ging daar blind in mee. Dit leverde tijdens de wedstrijd de nodige onrust op. Uiteindelijk weet Sporting via Sherwan Mustafa(2x) en Hamed Ahmed op een 1-3 voorsprong te komen.

Alles of niets

Uiteindelijk gaat de Vecht na de rust alles of niets spelen en komen zij sterk terug en moest Sporting uiteindelijk nog twee goals toestaan en bleef de strijd in het veld grimmig, mede door het herhaaldelijk zeuren en trekken van de thuisclub. De scheidsrechter trad daar niet voldoende tegenop en dat deed geen goed aan het verdere verloop van dit duel. Uiteindelijk was Sporting blij met het laatste fluitsignaal en nam een punt mee naar Almere. Sporting bezet nu de zesde plek op de ranglijst in 5C.

Trainer Tareq el Magied van Sporting was wel tevreden over het spel van zijn ploeg en ziet zijn ploeg steeds beter op elkaar ingespeeld raken. De complimenten waren er dan ook na afloop van de wedstrijd.

Komende wedstrijd ontvangt Sporting Almere OSO op eigen veld.