SDZ en Hoofdtrainer Mark Steur na drie maanden weer uit elkaar

Nadat Mark Steur mooie seizoenen door maakte bij SC Buitenboys en ook promoveerde naar de tweede klasse liep het seizoen erna niet zoals men verwacht had. Uiteindelijk besloot het bestuur van Buitenboys om halverwege het seizoen afscheid te nemen van Steur. Dennis Verwer en Larbi Essabar namen het van hem over.

Volle moed

Uiteindelijk tekende Mark Steur later bij de Amsterdamse club SDZ. Na goede gesprekken eind vorig seizoen met het bestuur van SDZ ging de trainer  met volle moed het avontuur in. Met een jong veelbelovend team startte hij bij deze club, maar helaas na drie maanden moest hij concluderen dat zijn visie op voetbal beleid en structuur er geheel anders uitzag dan die van het bestuur van SDZ. Hij moest een moeilijke beslissing maken of hij op deze manier nog door wilde gaan.De spelersgroep was super en dat maakte de keus zo moeilijk. 

Veel potentie“ We waren aan het bouwen met een nieuwe spelersgroep waar veel potentie in zit, alleen vind ik dat je wel perspectief moet zien en dat je samen bouwt naar een bepaald niveau. Als dat achter blijft bij meerdere gesprekken met het bestuur dan moet je keuzes maken. Ik zag geen perspectief om te bouwen wat we wel hadden afgesproken met elkaar waardoor ik de keuze heb gemaakt om te stoppen  in goed overleg met het bestuur. We zijn verder goed uit elkaar gegaan, Ik wil ergens werken waar ik perspectief zie. Dat was niet meer het geval en dan vind ik dat je ermee moet stoppen, anders ga je het forceren, het was een lastig besluit. Ik ben een voetballiefhebber en heb daar veel voor over, maar nogmaals ik vond dit de enige keuze op dat moment en wens SDZ het allerbeste bij het verdere verloop van het seizoen ”.

foto: Mark Steur met de schaal bij SC Buitenboys waar hij anderhalf seizoen geleden kampioen mee werd.

Geschreven door