Wie neem jij mee? Juist naar de Klimaatmars

De problemen in Nederland en de rest van de wereld stapelen zich op. Al deze problemen hangen bovendien samen: van de klimaatcrisis, racisme, biodiversiteitscrisis en armoede tot de wooncrisis. Aldus de woordvoerder van XR Almere.

Als de politiek nu geen actie onderneemt, wordt dit alleen maar erger, is hun stelling. Daarom komen ze op 12 november in actie! Kom ook en neem iemand mee naar de grootste Klimaatmars ooit. 

Crisis op crisis op crisis

Hitterecords worden keer op keer verbroken en extreem weer is aan de orde van de dag. Grote bedrijven draaien recordwinsten terwijl de inkomens achterblijven. We kunnen geen betaalbare woonruimte krijgen, voedsel wordt duurder en steeds meer mensen komen in armoede terecht. Terwijl de crisis NU is, faalt de politiek om met goede oplossingen te komen. De broodnodige omslag naar een duurzame en rechtvaardige samenleving blijft uit.

Laat je stem horen!

Binnenkort zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Dit is hét moment om de politiek te laten zien dat er geen tijd te verliezen is om de klimaatcrisis op een rechtvaardige manier aan te pakken. Daarom organiseert de Klimaatcoalitie een Klimaatmars. Tijdens eerdere klimaatmarsen waren er tienduizenden deelnemers op de been. De Klimaatcoalitie verwacht op zondag 12 november de krachtigste mars ooit! Meer informatie en de politieke eisen van de Klimaatcoalitie zijn te vinden op klimaatmars.nl

Praktische informatie

De Klimaatmars is op zondag 12 november en begint om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. Je bent van harte welkom om met ons mee te reizen! Vanuit Flevoland/Almere verzamelen ze om 12.25 op spoor 2 van Almere Centrum. De groep zitten samen voorin de intercity van 12.32. Fijn als je je even aanmeldt via XRAlmere@protonmail.com, maar je mag ook zonder melding aanhaken.

Foto Foto credits Muzi Ndiweni Klimaatcrisis Coalitie

Geschreven door