Winter Pride Festival | Vier de liefde

Kom en vier met ons de liefde en diversiteit tijdens een gezellige middag vol muziek, dans en plezier, terwijl we ons voorbereiden op de Winter Pride. 

Verwacht een middag vol plezier, muziek en entertainment, geniet van heerlijk eten en drinken en ontmoet nieuwe vrienden in een inclusieve en feestelijke sfeer. Zaterdag 4 november van 16.00 tot 19.00 uur locatie: Kunstlinie Esplenade Almere Stad

Een heerlijke middag vol vreugde en trots met glam make up, verhalen van nieuwkomers, buttons maken en een dansworkshop vogueing.

Verwacht gespreksopwekkende teksten van Lekkerblijvenlikken, een designduo met humor. Deze activisten maken deze dag samen met jou buttons voor meer aandacht voor het vrouwelijk genot, meer gelijkwaardigheid en minder onrechtvaardigheid. Mogen zijn wie je bent, in welke vorm dan ook. Ze zeggen zelf hierover: “We kietelen met onze pen taboes, voor meer bewustwording en meer diversiteit. We draaien geijkte rolpatronen om of zeggen precies dat wat het niet moet zijn om de aandacht te trekken en te schuren. Door het visualiseren van thema’s zoals menstruatie, seksisme, queerness, de orgasmekloof of genderidentiteit krijgt de non norm alle aandacht die ze verdient! Soms wat ongenuanceerd, vaak met humor, als het kan lekker in-your-face en altijd met een regenboog aan liefde.”

Ook kun je glammen met Vain Beauty. Laat je eens even lekker helemaal door de wasstraat gaan en make-up er op los!

Winter Pride suppoter Sher Ewo zal in de korte talkshow ook acte de presence geven en vertellen waarom een pride in Almere zo een feest is. Lees hier haar verhaal. Alvast een voorproefje: “Bij haar thuis hoefde ze niet uit de kast te komen, omdat er niet echt sprake was van een kast waar ze in zat. Ze vertelt met veel liefde hoe open en vrij haar vader was. Bij hem leefde de houding ‘het is wat het is’ en het maakte niet uit met wie ze thuiskwam. Sher denkt dat zijn Indonesische achtergrond daar ook een rol in speelde: “Daar zijn mensen veel meer fluïde; mannelijkheid en vrouwelijkheid zijn niet vastgeroest en worden ook niet zo benoemd, je bent gewoon wie je bent. Dat heb ik van mijn vader meegekregen.”

En stel alle vragen die je eerder niet durfde te stellen in de Vraag maar raak-kraam. Onze queer expert kijkt nergens van op. Dus ben je zelf queer en benieuwd hoe relaties werken of juist hetero en denkt soms dingen die je niet durft te vragen: vandaag kun je je verwonderingen kwijt. En krijg je antwoorden; ongezouten en plastisch of voorzichtig en lief maar altijd eerlijk. En weet je het allemaal niet dan ben je hier ook zeker welkom.

Bekijk wat er nog meer gebeurt tijdens de Winter Pride

Geschreven door