Zeker 33-duizend Almeerders laaggeletterd

In Almere is 15 procent van de bevolking laaggeletterd. In de leeftijdsgroep van 16 tot en met 65 jaar betreft het ruim 22-duizend mensen. Kinderen en ouderen meegerekend gaat het om 33-duizend Almeerders.

Laaggeletterden zijn mensen die wel kunnen lezen en schrijven, maar onder een bepaald niveau. Daardoor kan deze groep niet goed functioneren in de samenleving.

In vergelijking met de provincie Flevoland in totaal zijn er in Almere relatief meer mensen die laaggeletterd zijn. Van alle 16 tot en met 65 jarigen in de provincie is 14,8 procent laaggeletterd. Dat is ongeveer één op de zeven mensen.

In heel Nederland zijn zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Ongeveer één op de negen ouders van minderjarige kinderen is laaggeletterd. Hun kinderen worden minder voorgelezen, en hebben een lagere woordenschat al voordat ze aan de basisschool beginnen, is de ervaring bij de stichting Lezen en Schrijven.

Geschreven door