Sprinklerinstallatie in parkeergarage De Krakeling voldoet weer aan eisen

Parkeergarage De Krakeling is weer helemaal open. De leidingen van de sprinklerinstallatie zijn vervangen en voldoen weer aan de gestelde eisen. Wethouder Alexander Sprong: “Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit.

Dat geldt voor de mensen die ons centrum bezoeken als de mensen die er wonen. Ik ben blij dat de werkzaamheden op schema liggen en dat deze voor de Krakeling zo goed als zijn afgerond. Daarnaast hebben we een oplossing gevonden door het toepassen van stikstof in de leidingen, waardoor er minder roestvorming is en de leidingen langer meegaan.”

In maart 2023 bleek dat de verwachte levensduur van de sprinklerinstallatie korter was dan de verwachte 30 jaar. Dat bleek uit een reguliere inspectie waarbij roestdeeltjes werden aangetroffen in een gedeelte van de leidingen. Hiermee voldeed de sprinklerinstallatie niet meer aan de geldende eisen, maar er was geen sprake van een onveilige situatie. De parkeergarage heeft namelijk 4000 sprinklers, dus bij het uitvallen van enkele sprinklers zijn er voldoende andere die het overnemen.

Werkzaamheden sprinklerinstallatie bij in- en uitrit

Binnenkort worden de leidingen bij de in- en uitrit vervangen. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf de tweede week van januari. De parkeergarage gaat dan voor 3 weken doordeweeks dicht. Als de werkzaamheden zijn afgerond voor De Krakeling, volgen de Bibliotheekgarage en de Diagonaalgarage.

Omvang totale project Het totale project omhelst het vervangen van ca 20 kilometer stalen leidingennet met bijbehorende 4.000 stuks sprinklerkoppen verdeeld over 32.000m2 vloeroppervlakte van de parkeergarage in ons  Stadscentrum. 

Geschreven door