Hospitaaltunnel eerder dan verwacht weer open na werkzaamheden

De Hospitaaltunnel is donderdagochtend 11 juli om 07.00 uur weer geopend voor voetgangers, fietsers en auto’s. De tunnel was vanaf 21 mei 2024 gesloten voor groot onderhoud. Onder meer de sprinklerinstallatie, de verlichting en het riool zijn daarbij aangepakt. Door een goede samenwerking met onze partners gaat de tunnel een paar dagen eerder open dan verwacht.

De hele sprinklerinstallatie voor de brandveiligheid in de tunnel is vervangen. Het gaat daarbij niet alleen om het deel van de tunnel waar het verkeer doorheen gaat, maar ook om de parkeergarage ernaast, waar bewoners van het centrum parkeren.

Verder zaten er lekken in het riool, die aangepakt zijn. Het rode fietspad is er voor een deel uitgehaald omdat het riool daar onderdoor loopt. Deze delen zijn teruggeplaatst en opnieuw rood geverfd. Ook de wegbelijning is vernieuwd.

De verouderde verlichting aan het plafond is vervangen voor duurzame ledverlichting. In totaal zijn er 110 nieuwe lampen geplaatst. Die gaan langer mee en zorgen voor minder energieverbruik. Ook is de drempel vernieuwd en de gekleurde wand schoongemaakt. De tunnel is nu weer klaar voor de toekomst.

Nieuwe werkzaamheden

De werkzaamheden in het centrum zijn nog niet afgerond. Vanaf maandag 22 juli start de gemeente met asfaltonderhoud aan de kruising van de Cinemadreef met de Hospitaaldreef. Dit is nodig omdat er in de winter schade is ontstaan.

Deze werkzaamheden zorgen opnieuw voor verkeershinder. De kruising van de Cinemadreef met de Hospitaaldreef is dan afgesloten voor verkeer en voetgangers. Volg voor de juiste route naar het centrum de gele omleidingsborden. Op vrijdag 26 juli moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Foto Gemeente Almere

Geschreven door