BRISK brengt tijdens afscheidstoernee kerstconcert ‘Pleidooi voor het wonder’

Na een indrukwekkende carrière van 38 jaar heeft het blokfluitensemble BRISK Recorder Quartet besloten om te stoppen. Gelukkig doen ze ook Almere aan tijdens hun afscheidstournee. Op vrijdag 8 december staat hun kerstconcert ‘Pleidooi voor het wonder’ geprogrammeerd bij Goede Rede Concerten.

BRISK brengt in dit bijzondere concert muziek voor advent en kerst uit verschillende eeuwen samen en verrast het publiek met een pleidooi voor het wonder. De rode draad is het Franse kerstliedje ‘Une jeune fillette’. Met medewerking van acteur Hans Thissen, die muzikale werelden samenbrengt door poëzie te lezen over advent en kerst, en door het publiek in korte gespeelde scènes aan het denken te zetten over de betekenis van het wonder. Het ensemble bestaat uit Alide Verheij, Susanna Borsch, Marjan Banis en Bert Honig. Een recensent omschreef ze ooit als:  ‘De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit’.

De avond begint om 19.00 uur met een boeiende inleiding van 30 minuten door Bert Honig en verteller Hans Thissen. Een unieke kans om de betekenis achter het concert te ontdekken.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.goederedeconcerten.nl of door te bellen met 06 – 801 40 467

.Foto: Foppe Schut

Geschreven door