Lia de Clerk, eerste Almeerse (90) overleden

De eerste inwoner van Almere, Lia de Clerk  is zondag op 90-jarige leeftijd overleden. Ze kreeg samen met haar man op 30 november 1976 de sleutel van hun huis in de Schoolwerf in Haven.

Zij en haar man kwamen uit de Van Beuningenstraat in Amsterdam. Ze behoorden tot de eerste 25 nieuwe Almeerders. Lia ontving uit handen van de minister van Verkeer en Waterstaat, Tjerk Westerterp, de sleutel van hun woning.

Haar man Henk overleed in 1999. Het echtpaar heeft twee dochters, de tweeling Esther en Deborah, die destijds ook het nieuwe huis betrokken. Zij wonen inmiddels niet meer in Almere.

Vorige week kwam Lia, die toen 90 werd, nog in het nieuws toen Almere DEZE WEEK berichtte dat ze noodgedwongen in ’t Gooi verbleef voor een revalidatie. Het lukte haar dochters niet een onderkomen te vinden in een Almeers verpleeghuis.

Geschreven door