Matig Forza Almere kan niet imponeren tegen DWSM

In de 5e klasse C heeft Forza Almere vergeten om in te lopen op koploper IJburg. De Almeerders speelden een mindere wedstrijd en moesten dat bekopen met een 2-1 nederlaag. Hoe de tweede goal van de thuisclub ontstond had weinig met voetbal te maken.

In de beginfase van dit duel tegen DWSM kreeg Forza een paar aardige kansen maar het leverde geen doelpunt op. De thuisclub speelde erg compact, wat Forza weinig ruimte gaf om in haar eigen spel te komen. Veel overtredingen hadden de eerste helft de overhand en dat leverde een rommelige eerste helft op. De ruststand ging met 1-0 in toen een ongevaarlijk schot verkeerd werd beoordeeld door de Forza-doelman en DWSM verrassend met 1-0 de rust inging.

Aanvallend Forza

In het tweede bedrijf een fel aanvallend Forza dat probeerde de gelijkmaker te forceren maar de stugge verdediging van de thuisclub voorkwam dit nog in eerste instantie. Later wisten de Almeerders toch de verdiende gelijkmaker te maken en leek het een kwestie van tijd om ook de 1-2 af te dwingen. Kansen daarvoor waren er zeker, maar het liep uiteindelijk heel anders. Nadat door een opstootje de arbiter het nodig vond om tijdelijk even te staken kwam men 7 minuten voor tijd het veld weer in om verder te spelen. Daarna lag een DWSM speler op de grond terwijl de arbiter niets had gezien, de arbiter gaf Forza opdracht om de bal uit te spelen (maar deed dat niet met een fluitsignaal),Forza wilde de bal uitschieten maar een speler van DWSM schoot de bal in het Forza-doel en de arbiter keurt de goal om onbegrijpelijke wijze goed! Hierna werd nog veel gepraat op het veld maar de arbiter bleef bij zijn besluit.

Of dit duel nog een staartje krijgt zal nog worden bekeken omdat er ook een rapporteur van de KNVB aanwezig was.