Vrouwen SC Buitenboys pakken punt bij Roda ‘23 :(2-2)

Buitenboys heeft jl zaterdag revanche genomen in de eerder dit seizoen met 1-4 geleden nederlaag. Bij die wedstrijd moest keepster Kim van Dodewaard met een zware knieblessure naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en stond de betrouwbare doelvrouw zaterdag weer op het veld.

Sterk begin

Buitenboys begon sterk aan de wedstrijd en zette hoge druk op de tegenstander. Er deden dan ook wat kansen voor en namen de Almeerse vrouwen door Denise Veldhuisen de leiding :0-1. Niet lang daarna kreeg rechtsbuiten Desi Smits de bal en dacht geen moment na en stak de bal door het midden naar spits Eva Galavazi die Buitenboys op een 0-2 voorsprong zette. De vrouwen van Buitenboys konden echter niet lang van de voorsprong genieten, een  miscommunicatie in de verdediging zorgde voor een kans voor Roda ’23  die deze kans niet liet liggen :1-2. Vlak daarna ontstond vanuit een corner weer een gevaarlijk moment en Roda maakte daar dankbaar gebruik van en zorgde voor een 2-2 ruststand.

Ingreep coach

Coach Sudmeier greep in de rust in door met een wissel de verdediging anders neer te zetten. Dit werkte goed, Roda kreeg nu maar weinig kansen. Helaas kwam het grote probleem voor Buitenboys later weer sterk naar voren, n.l. het missen van kansen. Paal, lat en twee grote mogelijkheden voor de goal leverde geen doelpunt op. De tweede helft eindigde zoals hij begon en bleef men op 2-2 steken ondanks er deze middag veel meer in had gezeten. Hierdoor mist Buitenboys de aansluiting met de middenmoot van de 3e klasse.

Komende zaterdag staat op eigen veld de derby tegen koploper ASC Waterwijk op het programma.