SC Buitenboys haalt weer uit en blijft trotse koploper.

Op eigen veld heeft Buitenboys wederom laten zien dit seizoen voor het hoogste te willen gaan. Dit keer won men met 4-0 van RODA ‘23 en daar viel niets aan af te dingen. De ploeg van Mark Steur is kennelijk vastberaden dit seizoen hoog te scoren.

Stroef begin

In de beginfase liep het wat stroef voor de Almeerders. De tegenstander had even wat meer balbezit maar doelman van Dekken kreeg weinige gevaarlijke situaties te verwerken.Later kwamen de Almeerders beter in de wedstrijd en moest Roda ver terug. Het duurde dan ook niet lang voordat de thuisclub op voorsprong kwam, Giovanni Kasanwirjo onderschepte de bal en liet de Roda-doelman kansloos (1-0). Niet veel later scoorde Calvin van Bruggen de 2-0 uit een hoekschop van Chris Kommers. Roda deed in deze fase maar weinig terug en kansen waren er genoeg voor Buitenboys om de score op te voeren maar 2-0 werd de ruststand.

Kansjes

In de tweede helft kwam RODA ‘23 beter in de wedstrijd en waren er kansjes maar   Montijn moest voor Buitenboys in de tweede helft hard optreden en kreeg daarvoor de gele kaart. Buitenboys coach Mark Steur  wisselde direct en bracht onder andere Collins John in. En dat was voor RODA ‘23 uiteindelijk te veel van het goede. Eerst draaide de routinier zich goed vrij en schoot hard op het doel van de gasten. De terugspringende bal werd uiteindelijk door  Rowdy Moorman alsnog ingeschoten (3-0). Collins John maakte zelf de vierde treffer. Na een uitstekende aanval aan de rechterkant kreeg John de bal op zo‘n 20 meter en aarzelde niet en scoorde de 0-4. Hier bleef het bij en gaf Buitenboys wederom haar visitekaartje af.

Komende wedstrijd gaat Buitenboys op bezoek bij De Dijk.

Geschreven door