Waterwijk vrouwen verstevigen koppositie

In hun afdeling 3e klasse B staat Waterwijk-vrouwen een behoorlijk aantal punten voor op de concurrentie. Het verschil is namelijk tien punten en kan het kampioenschap de Almeerse vrouwen bijna niet meer ontgaan.Deze wedstrijd kwam Roda ‘23 naar Almere en moesten de punten in eigen huis kunnen blijven.

Late voorsprong

De kansen die Waterwijk wist te creëerden  in de wedstrijd tegen Roda ‘23 werden keer op keer gepareerd door de formidabele keepster van Roda’23. Het duurde dan ook tot de 43e minuut voordat de ban werd gebroken. Joy Ugwa van Waterwijk wist met een geniale steekpass van Reyna Winklaar de verdediging te ontwrichten en de bal langs de uitstekende keepster van Roda’23 te schuiven:1-0 en  waardoor de thuisploeg met een krappe voorsprong de rust in kon ging, want de tegenstander had hier niet zoveel tegenover gezet. In de rust werden tactische wijzigingen besproken, het speeltempo moest omhoog om de tegenstander snel op grotere achterstand te zetten. De tweede helft begon met meer snelheid en vastberadenheid van Waterwijk, wat resulteerde in een voortdurende belegering van de verdediging van Roda’23. De aanvoerder van de gasten, samen met hun keepster, hield vele aanvallen van Waterwijk tegen, maar uiteindelijk was het slechts een kwestie van tijd voordat de tweede goal zou vallen.

Scherpschutter

In de 59e minuut werd Geneva Neslo met een lange bal achter de verdediging van Roda’23 gevonden door Weultjes, en ze wist koelbloedig de doelvrouw te passeren, waardoor de voorsprong van Waterwijk werd verdubbeld: 2-0. En alsof dat nog niet genoeg was, in de 61e minuut was het de scherpschutter Saskia Vermeulen die met een prachtig afstandsschot de 3-0 op het scorebord zette. De Waterwijk-fans konden hun geluk niet op en het bleef niet bij die ene goal. Niet veel later wist Saskia Vermeulen wederom een beslissende pass te geven, ditmaal aan Lisa Smit, die met koele vastberadenheid de eindstand op 4-0 bepaalde.

De trainers van Waterwijk keerden tevreden terug naar de kleedkamer, waar ze zowel de individuele spelers als het team als geheel complimenteerden voor hun motivatie en inzet. Met een glimlach op hun gezicht bereiden ze zich al weer voor op de volgende uitdaging: een reis naar sv Ouderkerk op 23 maart.