Workshop in Almere biedt steun tegen online haat jegens LHBTI+ gemeenschap

De LHBTI+ gemeenschap wordt steeds vaker geconfronteerd met een zorgwekkende toename van negatieve berichten en haat op sociale media. Van hatelijke opmerkingen onder posts tot directe haatberichten via privéberichten, dit probleem groeit snel, zoals onlangs werd benadrukt in een onderzoek door de Groene Amsterdammer.

Om ondersteuning te bieden aan degenen die hiermee te maken hebben, organiseert Bureau Gelijke Behandeling Flevoland een workshop op 13 december in Almere. Want de impact op mensen die steeds maar weer geconfronteerd met haatberichten is groot. Deze workshop biedt praktische tips en bruikbare handvatten om effectief om te gaan met online haatberichten.

Bappie Kortram
Maar niet alleen dat, maar je kunt ook luisteren naar influencer Bappie Kortram die zijn eigen ervaringen deelt. Hij laat je zien hoe je veerkrachtiger kunt worden in de online wereld. Bappie is een bekend transgender model voor merken als Adidas en Calvin Klein. Doordat hij veel in de picture staat heet hij net als veel andere (bekende) transgender mensen veel te maken met online haat.

Melden
Wanneer je te maken hebt gehad met online haatberichten is het belangrijk om dit te melden bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Zij kunnen soms stappen ondernemen om te helpen en eventuele verdere pesterijen te voorkomen. Dat zal niet altijd kunnen maar het is ook belangrijk omdat het helpt bij het verzamelen van gegevens en statistieken over de omvang van het probleem. Dit stelt autoriteiten en organisaties in staat om een beter beeld te krijgen van de aard en frequentie van online discriminatie, wat op zijn beurt kan leiden tot effectievere maatregelen en beleidsvorming.

Wil je meedoen aan de workshop? De toegang is gratis. Aanmelden is wel verplicht. Meld je aan via: info@bureaugelijkebehandeling.nl

Locatie: Jongerencentrum Trapnotov
Kerkstraat 52
1354 AB Almere
13 december 17.30-19.00 uur

Geschreven door