Buidelstoelen voor pasgeborenen Flevoziekenhuis

Verpleegkundigen van de afdeling Neonatologie van het Flevoziekenhuis in Almere zijn een inzamelactie gestart voor de aanschaf van buidelstoelen om te vroeg geborenen en zieke baby’s het zo noodzakelijke huid-op-huidcontact met de ouders te geven. Het stimuleert de ontwikkeling, vermindert het risico op infectie, vermindert stress en vergroot de kans op overleving.

Buidelstoelen zijn speciaal ontwikkeld om baby’s en ouders op een comfortabele manier huid-op-huidcontact te laten ervaren. Het stimuleert de ontwikkeling van de te vroeg geborenen en de band tussen kind en ouders wordt vergroot. Ook zieke baby’s hebben veel baat bij deze vorm van lichaamscontact. Het vertrouwde contact met de ouders, warmte en rust werken helend.  Net bevallen moeders vinden in de stoelen een comfortabele houding en de ouders die hun kindje voor langere tijd in het ziekenhuis verzorgen, geeft het een extra gevoel van binding.

Geschreven door