FC Almere-vrouwen behalen ruime zege op Cobu Boys

De dames van FC Almere hebben vorige week een klinkende overwinning geboekt op Cobu Boys. Dit was een inhaalduel voor de Almeerse dames.

Al na 5 minuten kwam Almere op voorsprong door  Neve Smeets. en nog geen tien minuten later was het wederom Smeets die er  0-2 van maakte. FC Almere was zichtbaar sterker en had al aardig wat kansen laten liggen, maar in de 32ste minuut was het Geneve Gibbs die de 0-3 voor haar rekening nam.Dit was tevens de ruststand.

Veel treffers

Na rust ging FC Almere door met druk zetten op de verdediging van Cobu Boys en maakte Geneve  Gibbs in de 52ste minuut haar tweede doelpunt: 0-4. Tot de 70ste minuut kon de keepster van Cobu Boys het doel schoon houden, maar op het snoei harde schot boven in de linkerhoek van Sanne Vlaar, had de keepster geen kans. Ook na de 5e treffer bleef FC Almere op zoek naar doelpunten want nog geen 5 minuten later was het in de 75ste minuut Neve Smeets die haar derde treffer voor haar rekening nam 0-6 en alsof dat nog niet genoeg was tekende ook Geneve Gibs voor haar derde treffer van de wedstrijd 0-

Door deze mooie overwinning zijn de VR1 van FC Almere naar de 4e plaats gestegen.  Aankomende zaterdag 20 Januari wacht ons de 2e inhaal wedstrijd, dit maal uit tegen sc Waterwijk. Bij winst stijgen we dan naar de 3e plaats.