Mooie tweede plek op de ranglijst voor FC Almere vrouwen na winst op ‘t Gooi

De vrouwen van FC Almere hebben zaterdag een fraaie overwinning geboekt op ‘t Gooi. Het werd een leuke wedstrijd met kansen over en weer maar de score viel voor de Almeerse vrouwen goed uit.

Honger naar winst

Meteen werd duidelijk dat Almere op de helft van ‘tGooi wilden spelen en deze wedstrijd wilden winnen. Er werd goed verdedigd en de spitsen werden regelmatig gevonden, het wachten was alleen nog op een doelpunt. In de 11e minuut was het raak, onze topscorer Geneve Gibbs schoot fraai de 1-0 binnen. Almere bleef aanvallen, en  speelde voornamelijk op de helft van ‘tGooi en gaf maar weinig kansen weg, gelegenheid keepster Senna Pauel greep diverse keren goed in waardoor een spaarzame aanval van ‘tGooi niet dreigend werd. In de 26e minuut, de eerste hoekschop van de gasten, en scoorde men hieruit de 1-1. Almere wist via Geneve Gibbs nog voor de rust de 2-1 te maken.

Hattrick Geneve Gibbs

Na de rust ging het beter lopen bij Almere en was het weer Gibbs die haar derde treffer van de wedstrijd maakte. Almere wilde meer en bleef aanvallend voetballen op de helft van  ‘tGooi. In de 65e minuut was het nu de linkshalf Magda, die de meer dan verdiende 4-1 binnen schoot. Hierna gebeurde er niet veel meer, beide teams waren mede door het warme weer moe gestreden en het wachten was tot het laatste fluitsignaal klonk. Laat in de wedstrijd werd het nog 4-2 en waren de punten voor Almere binnen.

FC Almere-vrouwen staan nu op een zeer verdiende 2e plaats en rest nu alleen nog de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen SO Soest op 25 mei Mocht deze ook winnend worden afgesloten, dan staan de vrouwen van FC Almere op 8 juni op eigen veld in de kampioenswedstrijd tegen de nummer 1 en dat is SEC.