Winst voor FC Almere vrouwen tegen Waterwijk vrouwen (0-3)

De derby tussen Waterwijk en FC Almere werd een leuke wedstrijd en wist FC Almere meer goals te scoren dan Waterwijk. Uiteindelijk wonnen de vrouwen uit Haven dit duel met 0-3.

Voor de winst

Al vanaf het begin van dit duel werd duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden. Waterwijk en Almere gingen vol voor de winst en dat was in het begin van dit duel duidelijk te zien. Er was een korte dekking zodat er nog weleens balverlies was aan beide kanten. De beste kansen waren wel voor Almere maar de Waterwijk -keepster wist mogelijkheden van Neve Smeets en Geneve Gibbs te pareren. Er waren ook wel kansen voor Waterwijk maar die waren spaarzaam.De ruststand was derhalve 0-0.

Kansen

Na de rust was Almere iets gretiger en kwamen er meer kansen en na een paar minuten maakte Neve Smeets de 0-1 voor FC Almere. Hierna wat kansen voor de thuisclub maar was Karlijn Berens goed op dreef en verdedigde haar doel uitstekend. Het bleef een spannende wedstrijd en een kwartier voor tijd scoorde Almere via Geneve Gibbs de tweede treffer en leek de wedstrijd beslist. Almere bleef de betere ploeg en kwamen er nog meer kansen maar ook een gele kaart voor Waterwijk, gegeven door de uitstekend leidende arbiter Bockweg. De vrije trap die hierop volgde werd fraai door Maaike van der Werf ingeschoten: 0-3. Waterwijk was een verslagen ploeg en FC Almere deed met deze overwinning goede zaken en blijft bovenin meedraaien in hun klasse.