Gemeente deelt in Haven gft-bakjes uit

Van groente-, fruit- en tuinafval (gft) wordt compost gemaakt. Als gft bij het restafval belandt, wordt het verbrand en dat is zonde. Daarom komt de gemeente met de actie ‘Kom een bakkie doen!’ Woensdag 31 januari op de Markt in Almere Haven om 17.00 uur.

De gemeente nodigt Almeerders uit voor een kopje koffie en deelt daarbij gft-bakjes uit voor op het aanrecht. Etensresten en ander gft kunnen zo direct en makkelijk worden gescheiden van het andere afval.

Wethouder Jesse Luijendijk: “Het beste is natuurlijk om helemaal geen etensresten weg te gooien. In Nederland wordt veel te veel voedsel verspild. Maar als je toch voedsel moet weggooien, doe het dan in ieder geval bij het gft. Dan kan er nog compost van worden gemaakt.”

Over de actie

De gemeente bezoekt vijf verschillende plekken in de stad om kopjes koffie en gft-bakjes uit te delen. Op vertoon van een waardebon kan een bakje gratis worden opgehaald. Bewoners kunnen met hun waardebon ook bij een van de drie recyclingperrons in de stad terecht. De gemeente heeft een waardebon gestuurd naar alle laagbouwadressen. In de hoogbouw is het op dit moment nog niet mogelijk om gft te scheiden. Ondergrondse containers voor gft zijn onderdeel van het nieuwe afvalinzamelsysteem waar de gemeente aan werkt. Zodra deze er zijn, krijgen bewoners uit de hoogbouw ook een gft-bakje.

Geschreven door