Havelok Percussion speelt meesterwerk van Maier, Glass en meer in Goede Rede

Al eerder stond percussiekwartet Havelok op het podium van Goede Rede, met een uitverkocht concert waarin de componist Philip Glass de hoofdrol speelde. Op zaterdag 17 februari om 20 uur komen ze opnieuw naar Almere. Nu met een betoverende compositie van Florian Magnus Maier. Ook de vertrouwde klanken van Glass ontbreken niet.

Voor dit concert heeft Havelok een toegankelijk en aantrekkelijk programma samengesteld, met een grote variëteit aan muziekstijlen. Hoogtepunt van de avond is een gloednieuw werk van Maier met invloeden uit de levendige Flamenco- en Balinese muziekcultuur. Het is speciaal voor Havelok gecomponeerd.

Energieke muziek

Het overige concertprogramma is op dit meesterwerk geïnspireerd. Geniet van de energieke muziek van Piazzolla en een stuk van Nigel Westlake met een mix van westerse en inheemse muziektradities. Ook zijn er drie delen te horen uit de Aguas da Amazonia van Philip Glass. Dit is oorspronkelijk pianomuziek, door Havelok gearrangeerd voor slagwerk, waaronder marimba’s, vibrafoon, gongs en steeldrums.

Inleiding

Voorafgaand aan het concert geeft componist Florian Magnus Maier om 19 uur een inleiding. Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl.

Geschreven door