Niets zeker over terugkeer Almeerder uit Gaza

Burgemeester Hein van der Loo laat zich regelmatig informeren over de situatie van Almeerder Abed al Attar die niet uit Gaza weg kan. De burgemeester heeft ook nauw contact met het gezin van de man.

Over de kans om de Almeerder uit Gaza te halen kon hij donderdagavond niets zeggen. “Buitenlandse Zaken doet er alles aan maar het is een complexe zaak. Het ministerie heeft intensief contact met onze stadgenoot,” zei hij tijdens de Politieke Markt.

De Almeerder verbleef voor 7 oktober, toen Hamas Israël aanviel, al in Gaza voor een bruiloft maar kan daar sindsdien niet weg.

Raadslid Nienke Nieuwenhuizen van het CDA stelde vragen over de penibele situatie van Al Attar. “Ieder moment dat hij daar langer is, is de kans dat hij nooit meer thuiskomt groter”, aldus het raadslid. Zij vroeg de burgemeester zich in te zetten voor een veilige terugkeer.

De burgemeester legde uit dat het inkomen van ’s mans gezin momenteel te wensen over laat, omdat de kostwinner al vier maanden van huis is. “We bekijken welke hulp we kunnen leveren in deze verdrietige situatie”, antwoordde Van der Loo op de CDA-vragen.

Geschreven door