Oud keeperstrainer Leen van Dekken overleden

Oud SV Almere-keeperstrainer Leen van Dekken is op 89-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. In meer dan 30 jaar heeft hij meer dan 100 Almeerse keepers de beginselen van het doelverdedigen bijgebracht.

Fanatisme

Leen van Dekken verhuisde in 1981 naar Almere-Haven en was al snel te vinden op de trainingsvelden van SV Almere, waar hij met name de jeugdige keepers met groot fanatisme meerdere dagen per week onder handen nam. Ook was hij enkele jaren trainer bij Sporting Flevoland, waar gebouwd werd aan wat nu Almere City FC is. Daarna ging hij ook nog een aantal jaren aan de slag bij FC Omniworld en trainde daar de jeugdkeepers van de betaald voetbal afdeling.

Oude nest

Na FC Omniworld keerde hij echter terug op het oude nest in Almere-Haven en schoot tot op zijn 80e meerdere dagen per week de ballen nog in de kruising op het trainingsveld van SV Almere. Na meer dan 30 jaar training geven was het fysiek op. Vorig jaar verhuisde Leen naar Flora, het woonzorgcentrum voor dementerenden, maar bezocht nog regelmatig de Almeerse voetbalvelden. Vorige week werd hij onverwacht ziek en overleed op donderdag 11 januari.

Het afscheid van Leen heeft in kleine kring plaatsgevonden in Almere-Stad.

Mede namens FC Almere wensen we de familie veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Geschreven door