Geen winst voor Sporting Almere in matig duel

Sporting Almere heeft tegen concurrent Overamstel geen drie punten kunnen behalen. Op sportpark Fanny Blankers Koen moest men haar meerdere erkennen en verloor men nipt met 0-1.

Goed begonnen

De gasten waren naar Almere gekomen om een overwinning weg te halen en dat lukte de ploeg uit Amsterdam dan ook. Sporting begon goed en kreeg al snel een behoorlijke kans, de verdediger van de gasten verloor de bal en kon Sporting met twee man op het vijandelijke doel af. De assistent scheidsrechter vlagt voor buitenspel en de scheids neemt dat direct over en weg is een grote kans op een voorsprong. Hierna kreeg Sporting nog veel meer kansen, maar daar werd te weinig mee gedaan. Met een counter scoorden de gasten in de 30e minuut echter wel en liep Sporting achter de feiten aan: 0-1. Dit was ook de ruststand maar deze had in het voordeel van de thuisclub moeten zijn gezien de mogelijkheden.

Counter

Na de rust loerde Overamstel steeds weer op de counter om zo de tweede goal te maken. Sporting wilde wel maar was vaak te nonchalant in de combinatie wat steeds weer balbezit voor de gasten opleverde maar ook zij konden de goede richting niet vinden. De daadkracht van Sporting was de tweede helft ver onder de maat en dan wordt het moeilijk om tot scoren te komen. Het bleef dan ook bij deze stand en had Sporting zichzelf een slechte dienst bewezen.

Trainer Tareq El Magied van Sporting Almere:  “ We hebben als team onvoldoende gescoord en de concentratie was onder de maat en uit zo’n wedstrijd kun je zien dat we nog een te jeugdige team hebben met weinig ervaring. Deze bittere pil moeten we slikken en komende wedstrijd zal het roer weer om moeten “.