Almere City FC 021 wint oefenduel ruim van Sporting Almere.

Het  team van trainer Hedwiges Maduro, Almere City FC 021, heeft de eerste oefenwedstrijd uitstekend afgesloten. Met ruime cijfers (14-0) werd de ploeg van Sandor Augustijn, Sporting Almere, met de neus op de feiten gedrukt.

Al in de eerste minuut was het 1-0 voor de ploeg van Maduro. Sporting Almere kreeg maar weinig grip op het hoge tempo en City liep vrij snel uit naar een 4-0 voorsprong, dit na zo’n twintig minuten. Sporting probeerde het wel, maar het verschil was te groot.

Het enige gevaarlijke wapenfeit van Sporting Almere was een schot van afstand dat maar net over ging. Na de rust kwam Sporting Almere duidelijk wat beter voor de dag maar kon niet echt potten breken.Aan de andere kant was het in eerste instantie te danken aan de doelman van Sporting dat de stand niet verder opgevoerd werd maar uiteindelijk werd het verschil toch nog groter en liep City verder uit.

Gemotiveerd

Almere City trainer Hedwiges Maduro was erg tevreden over zijn ploeg die zeer gemotiveerd speelde en de opdrachten uitstekend uitvoerde. “Het mooiste is dan ook als je als team de veertiende goal scoort, dat toch met z’n allen uitbundig viert. Daar houd ik van. Verder was de opdracht om te allen tijde de concentratie  vast te houden en ook daar zijn we goed in geslaagd”, aldus de coach die kort geleden werd aangesteld door Almere City FC om dit team naar een hoger plan te brengen. Nu de competitie-indeling bekend is, krijgt City te maken met sterke teams in de competitie.

Groot verschil

Sporting Almere trainer Sandor Augustijn was resoluut en zag dat City een goed team had en wist ook wel dat het moeilijk zou worden. “We hebben geprobeerd zo goed mogelijk partij te geven maar het verschil was te groot en dus ook niet verwonderlijk gezien onze trainingsachterstand en een niet op elkaar ingespeeld team en diverse spelers die niet aanwezig waren. Natuurlijk heb ik ook goede dingen gezien van mijn team. In augustus starten we met de trainingen en zullen we werken aan een nieuw team, dat goed mee kan draaien in de competitie”, aldus Augustijn die veel vertrouwen heeft in het nieuwe seizoen.

Geschreven door