Repetities muzikale voorstelling lady+Lord Macbeth gestart

De repetities van Lady+Lord MacBeth, de nieuwe Shakespeare bewerking van Tom Lanoye, zijn gestart. Acteurs Joy Wielkens en Alwin Pulinckx spelen het koningskoppel MacBeth en de overige rollen worden gespeeld door Aus Greidanus jr., Matthijs IJgosse en Yara Alink. Het ensemble Black Pencil speelt live muziek in de voorstelling. Lady+Lord MacBeth is te zien van 1 maart tot en met 14 april tijdens een landelijke theatertournee.

Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst. In 2022 regisseerde Diepenhorst bij Theatergroep Suburbia de voorstelling Mamma Medea; een bewerking van de Griekse klassieker die Lanoye al veel eerder schreef. Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van Macbeth.

Muzikale voorstelling
In samenwerking met het ensemble Black Pencil voegen Lanoye en Diepenhorst een muzikale laag aan de voorstelling toe. Black Pencil componeert nieuw werk en zal deze live uitvoeren. Daarnaast spelen zij bestaande muziek, van renaissancemuziek gecomponeerd door Shakespeares tijdgenoot John Dowland tot soul & blues, live gezongen door Joy Wielkens.

Black Pencil is een ensemble met meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis als bandbreedte. De muzikale bezetting van de vijf musici is uniek en de mogelijkheden van een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie zijn eindeloos.

Het ensemble werkte vorig jaar al succesvol samen met Suburbia tijdens de zomervoorstelling Tom op de boerderij.

Drijvende rol voor Lady MacBeth
Veel bloed, wreedheid en duisternis. Zo staat ‘de Schotse tragedie’ van Shakespeare bekend. Daar voegen Lanoye en Diepenhorst onverwachte elementen aan toe waaronder een centralere, drijvende rol aan Lady MacBeth.

Lady+Lord MacBeth is een meeslepende bewerking van Shakespeares Macbeth en een muzikale voorstelling over bodemloze liefde en blinde ambities. En over de pijn – het gemis van wat nooit heeft mogen zijn.

Lady+Lord MacBeth is te zien tijdens de landelijke theatertournee van 1 maart t/m 14 april 2024. Première 9 maart in Kunstlinie Almere. Bekijk de volledige speellijst via www.suburbia.nl.

Geschreven door