Sluiting woningen Kornwierde, Moldaviëstraat, Roemeniëstraat en Willem Barentszroute verlengd

Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten om de sluitingsperiode te verlengen van vier woningen in Almere die alle op 29 december werden gesloten. Dit met het oog op de veiligheid van bewoners en omwonenden.

Het betreft:

  • Een woning aan de Kornwierde. Daar vond in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 december een explosie plaats. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Op vrijdag 29 december werd daar opnieuw een explosief aangetroffen. De woning was voor twee weken gesloten, vanwege ernstige verstoring van de openbare orde. Deze periode wordt nu verlengd met vier weken tot 9 februari.
  • Woningen aan de Moldaviëstraat, Roemeniëstraat en Willem Barentszroute. Deze zijn preventief gesloten vanwege ernstige vrees voor het ontstaan van een verstoring van de openbare orde. Uit privacyoverwegingen en vanwege het lopende onderzoek kan daar niet meer informatie over gegeven worden. Deze sluitingen worden nu twee weken verlengd tot 26 januari.

Samen met politie en het Openbaar Ministerie heeft burgemeester Van der Loo per woning zorgvuldig afgewogen of het nodig is dat deze langer dicht blijft, met het oog op de belangen van de betrokkenen, de openbare orde en veiligheid. Burgemeester Hein van der Loo: “De veiligheid in de buurt staat voorop. Als die in het geding is, neem ik maatregelen om mogelijke incidenten te voorkomen.”

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de voortzetting. Veiligheidsmanagers van de gemeente en wijkagenten houden contact met buurtbewoners.

Blijf melden
De hulp van de buurtbewoners blijft een grote rol spelen, zowel bij het voorkomen als het achteraf oplossen van incidenten. U kunt het direct via 112 melden als u iets verdachts ziet. Wilt u liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. 

Geschreven door