Burgemeester Van der Loo sluit woning aan Klimtstraat in Stad

Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten om een woning aan de Klimtstraat in Tussen de Vaarten voor twee weken te sluiten.

Bij de woning vond in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 oktober een schietincident plaats. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De maatregel is bedoeld om de veiligheid in het gebied rondom de getroffen woning te herstellen.

Burgemeester Hein van der Loo: “Mijn eerste aandacht gaat uit naar de veiligheid van bewoners en omwonenden. De beschieting van de woning heeft een grote impact in de buurt, maar ook in de rest van onze stad. Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in Almere. Als het nodig is, neem ik maatregelen om de veiligheid van onze inwoners te herstellen.”

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de tijdelijke sluiting van de woning. Ook is aan hen slachtofferhulp aangeboden. De sluiting is per 3 oktober ingegaan voor een periode van twee weken. Dat betekent dat niemand het pand mag betreden. Gedurende deze periode van twee weken wordt beoordeeld of de sluiting langer moet duren. De burgemeester neemt vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de handhaving van de openbare orde de maatregelen die nodig zijn om de openbare orde te herstellen na een incident. Hij doet dit in afstemming met het Openbaar Ministerie en de politie. 

Geschreven door