Tuincentrum wil dierenweide met speeltuin

Tuincentrum Almeerplant wil naast de winkel in Buitenvaart een dierenweide en een speeltuin openen. Het bedrijf vraagt daarvoor medewerking van de gemeente.

Het gaat om een terrein van ruim 1100 vierkante meter naast het parkeerterrein van het bedrijf. Een nieuwe stal is daarvan een onderdeel.

Volgens Almeerplant vergroten de dieren en de speeltuin de belevingswaarde van de winkel. Beleving, sfeer en ontspanning worden volgens de eigenaar steeds belangrijker voor een bezoek aan een tuincentrum.

Met Staatsbosbeheer, dat eigenaar van de grond is, werd in principe een afspraak gemaakt over aankoop voor de nieuwe bestemming. De gemeente moet het plan mogelijk maken met een aanpassing van het bestemmingsplan. Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de ecologische gevolgen van het plan.

In overleg met het college heeft het tuincentrum plannen uitgewerkt voor het welzijn van de dieren op de weide. (archieffoto)

Geschreven door