Twee derby’s op Almeerse velden

Bij de zaterdagamateurs staan er zaterdag twee derby’s gepland in Almere. Op sportpark Rie Mastenbroek treft ASC Waterwijk  in de 2e klasse A SC Buitenboys, terwijl in de 5e klasse Forza Almere op eigen veld Sporting Almere ontvangt en deze derby is ook belangrijk voor beide teams.

Belangrijke punten

ASC Waterwijk kan tegen de stadgenoot bij winst goede zaken doen en blijft de koploper dan op de voet volgen. Bij winst van Buitenboys kan de ploeg van Dennis Verwer mogelijk weer stijgen op de ranglijst. Voor beide teams dus van groot belang om de punten binnen te halen. De ploeg van Waterwijk-trainer Ryan Smart zal alles geven om drie belangrijke punten binnen te halen.

In de derde B  klasse gaat FC Almere op bezoek bij sv Marken en deze ploeg wist de laatste wedstrijden winnend af te sluiten en zullen de Almeerders zich niet moeten laten verrassen. Almere staat op plek vijf en kan bij winst goed mee blijven doen voor de prijzen. Het punt verschil met koploper HBOK is slechts vier punten.

Stunten

In de vijfde klasse C krijgt Forza Almere Sporting Almere op bezoek. Sporting Almere staat momenteel op de zevende plaats in deze afdeling en zou graag voor een stunt willen zorgen. Forza, dat op plek twee staat en zeven punten minder heeft dan koploper IJburg, maar wel een duel minder speeld, zal alles geven om dit duel in winst om te zetten.

Bij het vrouwenvoetbal komt alleen FC Almere in het veld, de ploeg van Hans van Loen ontvangt VOP en staat momenteel vierde op de ranglijst. De Almeerse vrouwen speelden wel twee duels minder dan koploper ‘t Gooi. De Almeerse ploeg staat slechts twee  punten achter op tegenstander VOP, winst is dus van groot belang.

Geschreven door