Verpleegkundigen Flevoziekenhuis in actie voor buidelstoelen pasgeborenen

Verpleegkundigen van de afdeling Neonatologie van het Flevoziekenhuis in Almere zijn een inzamelactie gestart voor de aanschaf van buidelstoelen om te vroeg geborenen en zieke baby’s het zo noodzakelijke huid-op-huidcontact met de ouders te geven. Het stimuleert de ontwikkeling, vermindert het risico op infectie, vermindert stress en vergroot de kans op overleving.

Buidelstoelen zijn speciaal ontwikkeldom baby’s en ouders op een comfortabele manier huid-op-huidcontact te laten ervaren. Het stimuleert de ontwikkeling van de te vroeg geborenen en de band tussen kind en ouders wordt vergroot. Ook zieke baby’s hebben veel baat bij deze vorm van lichaamscontact. Het vertrouwde contact met de ouders, warmte en rust werken helend.  Net bevallen moeders vinden in de stoelen een comfortabele houding en de ouders die hun kindje voor langere tijd in het ziekenhuis verzorgen, geeft het een extra gevoel van binding.

De buidelstoelen zijn kostbaar, circa 7.000 euro, en zij worden niet vergoed.  Vandaar dit initiatief van de Neonatologie-verpleegkundigen: zij kennen en zien het kwalitatieve belang van het huid-op-huidcontact. In een paar dagen tijd is er voor de eerste stoel al bijna 1900 euro gedoneerd. Via www.strongbabies.nl/flevoziekenhuis kan iedereen een donatie doen.  

Strong Babies zet zich in voor het terugdringen van vroeggeboorte en voor een betere kwaliteit van leven van te vroeg geboren kinderen door middel van onderzoek, voorlichting en projecten zoals ‘Samen sterk voor kangoeroezorg’, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van de bewustwording van de impact van vroeggeboorte. De actie in het Flevoziekenhuis wordt ondersteund door Strong Babies. Zij doen dit ook voor andere Nederlandse ziekenhuizen.

Wilt u doneren? klik hier

Kijk voor meer informatie op www.strongbabies.nl.  

Foto aangeleverd

Geschreven door