Weer overtredingen aangetroffen bij controle van opslagboxen

Op woensdag 24 januari en donderdag 25 januari heeft de gemeente Almere, samen met de Douane en de politie, twee terreinen met opslagboxen gecontroleerd aan de Koningsbeltweg en Draaibrugweg. Op beide locaties zijn hennep-gerelateerde goederen aangetroffen. En op één locatie zijn illegaal vuurwerk en geknutseld vuurwerk in één box gevonden. Dit leidde tot de inzet van de Explosieve Opruimingsdienst (EOD).

Tijdens de controles van de opslagboxen is het volgende gevonden:

  • Bij in totaal 11 boxen werd hennep-gerelateerde goederen gevonden.
  • In twee boxen is er vervalste merkkleding gevonden. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.
  • Een box bevatte illegaal vuurwerk, waarbij ook geknutseld vuurwerk is aangetroffen. De EOD heeft het op een andere locatie tot ontploffing gebracht.
  • In een andere box werden verschillende soorten medicijnen aangetroffen. Dit is een overtreding van de Wet op de economische delicten. Deze zijn in beslag genomen door de politie.

Per overtreding worden passende maatregelen genomen.

Ondermijning tegengaan

De onaangekondigde controle van opslaglocaties is onderdeel van de Almeerse aanpak van ondermijning. Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale bedrijven en diensten, zoals opslagboxen.   

Burgemeester Hein van der Loo: “Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in onze stad. Ondermijning pakken we in Almere samen aan. Op sommige plekken wanen criminelen zich wellicht ongezien, maar ook die plekken houden we in het vizier. Met onze veiligheidspartners, en samen met ondernemers.”

Drie geslaagde controles

Deze controles vormden de laatste twee van een reeks van drie onaangekondigde controles bij opslaglocaties. Tijdens de eerste controle van een opslaglocatie aan de Transistorstraat werden in totaal tientallen kilo’s aan softdrugs gevonden. Wethouder Alexander Sprong (Toezicht en Handhaving): “Ook nu weer blijken de controles nuttig te zijn geweest. De aanwezigheid van de verschillende diensten maakte het mogelijk om meteen in actie te komen. Deze samenwerking bij de integrale controles is daarom heel belangrijk en zorgt voor een veiligere leef- en werkomgeving.”

Heeft u het vermoeden dat er criminele activiteiten gebeuren in een gebouw of in uw buurt? U kunt deze signalen op verschillende manieren met ons delen:

Bij de gemeente Almere via 14 036, almere.nl of door te mailen naar: meldpuntondermijning@almere.nl;

Bij de politie via 0900-8844 of (bij spoed) 112; Bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Foto ter illustratie

Geschreven door