Alarm over verkeersdrukte basisschool in Stedenwijk

Bewoners van Stedenwijk Midden ervaren verkeersoverlast rond basisschool Al Iman aan de Harderwijkoever. Bij het in- en uitgaan van de school, die midden in de woonwijk staat, heerst vaak parkeerchaos met gevaarlijke situaties.

Omdat de leerlingen van de islamitische school van heinde en verre komen, worden zij veelal door ouders per auto gebracht. ’s Morgens vroeg wordt daarbij de maximum snelheid van dertig kilometer voortdurend overschreden. De Rotterdamweg en Nijmegenweg/Amersfoortweg zijn niet berekend op het drukke verkeer.

Bewoners van de Boulevardflat vlakbij de school maken melding van de verkeersdrukte in smalle en door bochten onoverzichtelijke straten. Bij de school wordt het stopverbod dagelijks geschonden. Eén bewoner heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de onwenselijke situatie. Die wordt nog eens versterkt door de vuilnisauto die elke dinsdag als de school ingaat, de ondergrondse containers komt legen.

Hij constateert “vervelende situaties en onbegrip” bij zowel de ouders van de schoolgaande kinderen als de omwonenden. Hij stelt de gemeenteraad voor de basisschool te verhuizen naar het leeggekomen tennispark van Het Nieuwe Land. Dinsdag werd bekend dat wijkbewoners willen voorkomen dat de AH-supermarkt daarheen verhuist.

Geschreven door