Cameratoezicht Kornwierde in Haven

Het gebied Kornwierde in Haven, dat wordt begrensd door een deel van de Kornwierde, zoals aangegeven op de foto, wordt aangewezen als gebied waar cameratoezicht wordt ingesteld voor de periode 9 februari 2024 tot 9 mei 2024 ten behoeve van de handhaving van de openbare orde

In de nacht van 28 december op 29 december 2023 heeft een incident plaatsgevonden, waarbij een explosief bij een woning aan de Kornwierde is afgegaan.

Op 29 december 2023 in de middag is opnieuw een explosief bij de woning aangetroffen. Dit explosief door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onschadelijk is gemaakt. De burgemeester heeft op 29 december 2023 besloten de woning tijdelijk te sluiten. De sluiting van de woning is op 9 februari 2024 beëindigd.

Om herhaling van incidenten te voorkomen heeft de Burgemeester nu besloten tot cameratoezicht tot 9 mei. Dit ook om de openbare orde te handhaven.

Geschreven door