Cameratoezicht bij woning Kornwierde Almere na schietincident 

Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten cameratoezicht in te stellen in de Kornwierde in Almere. Aanleiding is een schietincident dat in de nacht van zaterdag 20 april op zondag 21 april plaatsvond in de directe omgeving van een woning. Daarbij raakte niemand gewond.

Een woning in de straat werd per 23 april op last van de burgemeester gesloten om de openbare orde in buurt te herstellen. Naar aanleiding van nieuwe informatie heeft de burgemeester besloten over te gaan tot alternatieve maatregelen, waaronder cameratoezicht. De woning is weer opengesteld.Burgemeester Hein van der Loo: “Maatregelen na een incident zijn altijd maatwerk. Een woning sluiten doe ik niet lichtvaardig. Ik bekijk wat er nodig is met het oog op de openbare orde en veiligheid. Op dit moment acht ik cameratoezicht passend voor de situatie bij deze woning.”Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over het cameratoezicht.

Geschreven door