Cultuurfonds steunde 209 culturele projecten financieel

Het cultuurfond hield 27 februari in de Kunstlinie een publieke verantwoording van haar activiteiten. Daaruit bleek dat het fonds van 2019 tot 2023 209 aanvragen heeft toegekend. Dat betekende bijna voor 2,5 miljoen euro aan toekenningen.

Uit de publieke verantwoording bleek dat het cultuurfonds een belangrijke pijler is voor de Almeerse cultuur. Ook onderzoeksbureau Berenschot kwam met lovende woorden voor het fonds.

Het fonds betekent niet alleen voor de professionele kunstenaars veel, maar ook voor de amateurkunst in Almere. Wel bleek dat het cultuurfonds tegen haar eigen grenzen aanloopt. “Het is aan de gemeente en de politiek om meer geld voor ons vrij te maken”, zei directeur Jan Melle Liskaljet van het cultuurfonds.

Luister hieronder de toespraak waarin Liscaljet de publieke verantwoording toelicht (14 minuten)

Geschreven door