FC Almere de oudste voetbalclub van Almere is weer in opbouw.

Goed nieuws voor de oudste voetbalclub van Almere. “Er waait een nieuwe wind door het clubgebouw en de vereniging,” aldus Arno van As, voorzitter van de club sinds Juli 2022. “We komen uit een periode met veel uitdagingen. Die hebben we inmiddels allemaal aangepakt en ‘bijna’ opgelost. Nu is het tijd om vooruit te kijken. Er ligt een mooie toekomst voor ons.” De nieuwe weg die is ingeslagen heeft alles te maken met een vernieuwd bestuur, een actieve ledenraad en zeer enthousiaste en proactieve commissie leden. Een groep mensen die elkaar inmiddels kent en weet waar we heen gaan. “De stip op de horizon is gezet.Het klinkt misschien gek, maar er zit een nieuwe vibe in de club.”

Visie

Sinds een paar maanden zijn het bestuur en alle commissieleden (het kader genoemd) bezig om de nieuwe visie te schrijven. “Dat is inmiddels goed gelukt” zegt Bianca Ridder, communicatieadviseur van de club sinds september 2023. “Het is belangrijk dat we de visie allemaal met elkaar delen en dat iedereen bij de club daarachter kan staan. Daar is de laatste periode hard aan gewerkt en moeten we aan blijven werken. Het is niet zo dat als je een visie schrijft dat iedereen daar gelijk mee kan werken. We moeten dit continue met elkaar blijven bespreken en finetunen. Beslissingen nemen gaat nu aan de hand van de visie en de afspraken die we daarin hebben gemaakt. Dat maakt het een stuk makkelijker voor het bestuur en het kader.” De visie is voor iedereen nu ook zichtbaar op de vernieuwde website waar ook hard aan is gewerkt; “FC Almere is de voetbalclub voor iedereen!” Waar de focus op voetbal ligt, plezier voorop staat in een veilige, positieve omgeving. We zijn er voor onze leden en maken dit mogelijk samen met onze leden. Een club die midden in de samenleving staat en meer is dan alleen een voetbalclub. We streven naar succes en vieren dat op alle niveaus en leeftijdscategorieën. “FC Almere strijdt ten alle tijden voor het best haalbare.”

Voetbalbeleid

Bij FC Almere staat de focus op voetbal dus. Daarom staat Team Voetbal ook centraal als team in de organisatie. Zij bepalen het voetbalbeleid. En spreken zich uit hoe er wordt gevoetbald. We vinden het bij FC Almere heel belangrijk dat iedereen op zijn of haar niveau kan spelen zowel in de breedtesport als bij de selectie. Bij het laatstgenoemde streven we ernaar om spelers en speelsters te ontwikkelen. “Niet alleen winnen is belangrijk maar vooral het leren voetballen.” Er zijn al meerdere kinderen bij BVO’s aan het spelen, de JO13-1 speelt inmiddels in divisie en dat is mooi om te zien gebeuren. Geen doel op zich maar we zijn wel weer van betekenis. Dat betekent dat FC Almere ook qua niveau in de lift zit. Dat zien we niet alleen bij de jeugd maar ook bij de oudere teams. De Heren1 van Sandor Augustijn en Tjeerd Hof presteert aan de bovenkant van de competitie en zitten in de 4e ronde van de beker. Hetzelfde geldt voor zaterdag 2. Een zeer mooie prestatie, helemaal om te zien dat er weer jongens terug zijn gekomen bij ‘hun club’.

Damesafdeling

Niet alleen aan de heren kant gaat het goed maar ook de Dames 1 van trainer Hans van Loen heeft al meerdere malen hun visitekaartje afgegeven. Ze doen mee voor het kampioenschap en maken daar grote kans op. En dat is goed nieuws want de meiden tak van FC Almere groeit op alle leeftijden en zij gaan doorstromen naar zeer sterke dames/meidenteams bij de club. Er is ook sprake van een tweede vrouwenelftal voor volgend seizoen.Het mooie aan FC Almere op dit moment is dat we met het huidige kader er alle vertrouwen in hebben dat we de groei gaan doorzetten. “Dat is echt iets om trots op te zijn” zegt Arno. “Het kader staat, we zijn een nieuwe weg ingeslagen en dat voelt goed.” “Natuurlijk hebben we nog steeds een aantal vacante plekken in onze vereniging maar ik ben ervan overtuigd dat ook die zich snel gaan vullen.” Voor meer informatie over FC Almere, kijk op de website www.fcalmere.com

Geschreven door