FC Almere vrouwen winnen fraai en doen weer mee voor de titel

De dames 1 van FC Almere pakte jl zaterdag de volle winst en staat er weer goed voor in de competitie. Bij IJsselmeervogels werd het een verdiende 1-4 winst.

Zaterdag  stond de uitwedstrijd tegen de vrouwen van IJsselmeervogels uit Spakenburg op het programma. Met een door blessures en andere verplichtingen uitgedunde selectie, begonnen onze dames vol goede moed aan deze wedstrijd.

Hattrick

Almere begon goed, stond verdedigend goed en wist de spitsen prima te vinden. In de 12e minuut was het dan ook een van de spitsen, Geneve Gibbs, die de score voor Almere opende met 0-1 en daarmee alweer haar 11e doelpunt van het seizoen achter haar naam zette.  Almere verzuimde hierna door te drukken, werd slordig in de verdediging en maakte een cruciale fout welke hard werd afgestraft door IJsselmeervogels en incasseerde daardoor in de 20ste minuut een onnodige tegentreffer, 1-1. Nog geen twee minuten later was het dan ook niet verwonderlijk dat wederom Geneve Gibbs de 2e goal voor haar rekening nam. Almere drukte nu door en zo maakte Geneve Gibbs haar derde treffer (hattrick) van de wedstrijd. Almere ging door met het goede spel en had IJsselmeervogels volledig onder controle. in de 33ste minuut was het Sanne Vlaar die keurig de 1-4 binnen schoot en daarmee de ruststand van 1-4 bepaalde.

Geen doelpunten in 2e helft

Na de rust had Almere opnieuw het meeste balbezit en had de thuisclub maar weinig te vertellen, wel had IJsselmeervogels aardig wat wissels toegepast om toch iets te proberen, wat resulteerde in een spaarzame kans, welke door Karlijn Berends (keepster) keurig werd gepakt. Almere scoorde na de rust verrassend niet meer hoewel er kansen voor waren, maar was de overwinning wel een feit. Door de winst op IJsselmeervogels  staan de vrouwen van FC Almere nu op de 3e plaats in de competitie, met 6 verliespunten op de nummer 1, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld en een beter doelsaldo.

Komende zaterdag is FC Almere vrij.

Archieffoto.

Geschreven door