Geen winst voor FC Almere vrouwen tegen ‘t Gooi

De vrouwen van FC Almere hebben zaterdag hun meerdere moeten erkennen tegen sc ‘t Gooi. Het werd een nipte nederlaag voor de Almeerse vrouwen die bij vlagen wel kansen hadden om tot scoren te komen.

Op de lat

Almere begon in de eerste helft goed aan het duel en deden er ook kansen voor, maar een poging van Geneve Gibbs ging maar net naast het doel. Ook een mogelijkheid even later belandde op de lat. Nu nam de thuisclub het heft in handen en wist in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong te komen. Door de harde wind veranderde de inzet en werd onhoudbaar voor de Almere keepster: 1-0. De dames van Almere gaven zich niet gewonnen en kwamen goed terug, in de 27e minuut schoot Maaike van der Werf met een prachtig  schot de terechte gelijkmaker binnen :1-1.

Kleine kansjes

Na de rust begon t’ Gooi met aardig wat wissels aan de tweede helft. Geruime tijd ging het spel over en weer, nu raakt ‘t Gooi de lat dus geen doelpunt. Toch kreeg Almere ook nog wat kansen, maar de afronding was niet zuiver genoeg om de verdediging van de tegenstander te verrassen. In de 74e minuut wist ‘t Gooi de 2-1 op het scorebord te zetten en liep Almere achter de feiten aan. De conditie begon bij Almere ook mee te spreken en door het zware veld kon men niet echt een vuist meer maken. Het bleef uiteindelijk bij deze stand en hield ‘t Gooi de punten in eigen huis. Almere was teleurgesteld en moest puntloos richting Almere.  

Komende weken geen wedstrijden i.v.m de winterstop die duurt tot 20 januari 2024 en op 3 Januari hervatten de dames van FC Almere weer de training.

Geschreven door