Forza Almere herstelt zich en weet weer wat winnen is

Forza Almere heeft zaterdag weer het zoet der overwinningen mogen smaken, bij Blauw-Wit herstelde men zich van die week ervoor en behaalde een ruime zege.

Schoten

Forza speelde vanaf het eerste fluitsignaal goed met wellicht iets meer de lange bal dan normaal, verraste daarmee de tegenstander en kwam dan ook in de 7de minuut op voorsprong, Elwin Janssn was de maker, 0-1. In de eerste 25 minuten veel kansen voor Forza Almere. Schoten van Shailo Douglas en Djaylani Hussainali en ook nog een mogelijkheid voor Ludwincy Marcell, maar gescoord werd er niet. Blauw Wit kreeg voor de rust weinig kansen maar zag wel een kopbal net over het Forza-doel gaan. Forza maakte hierna uit een vrije schop nog een doelpunt, maar deze werd afgekeurd. Kort hierna  was het Timothy Legiman die een  lange bal op Rory de Meier gaf en hij haalde in een keer uit en was het 0-2.

Spanning in de top

Na de rust ook weer een sterker Forza dat diverse kansen creëerde en na een kwartier scoorde Djailoni Hussaunali de 0-3. Kort hierna viel de echte genadeklap na twee snelle counters maakte Forza nog twee goals en was de buit binnen. Hierna maakte Blauw-Wit nog wel een doelpunt, maar dat was voor de statistieken.1-4. Daarna maakte Rory de Meier nog de vijfde voor Forza en hiermee hebben de Almeerders zich knap hersteld van een mindere periode. Forza doet nu weer volop mee voor de titel na de nederlaag van IJburg bij Sporting Almere.

Komende zaterdag speelt Forza een inhaalduel bij Overamstel aanvang 16:30 uur.