Forza Almere blijft op koers voor kampioenschap

In de 5e klasse C heeft Forza Almere geen fout gemaakt en de punten in eigen huis weten te houden. Tegen Eminent Boys scoorde men driemaal en was de overwinning uiteindelijk een feit.

Forza toonaangevend

Uiteraard was Forza de betere ploeg tegen Eminent Boys en liet zich niet uit de tent lokken door deze slimme ploeg. Er zijn wat mogelijkheden in de beginfase maar de grootste kans is van rechtsback Djaylani Hussainali, die na een voorzet van Kai Willms volleert maar de bal knap gestopt zag door de keeper van de gasten. In de 26ste minuut gaat dezelfde Kai Wilms  de 16 meter in en wordt gevloerd. Rory de Meijer is meedogenloos en scoort de belangrijke 1-0. Eminent Boys is het even kwijt en Mike Lochtenberg weet knap de keeper te verschalken met een knap  schot.:2-0. Dan moet je eigenlijk snel de 3-0 maken en dan vergeet Forza dan te doen. Eminent Boys is met van alles bezig behalve voetballen.

Comfortabel

De 2-0 ruststand lijkt dan comfortabel en ook in het begin van de tweede helft zijn de eerste kansjes van Rory de Meijer, de ingevallen Elwin Jansen en Sem Moolhuizen. De eerste helft was Eminent Boys eigenlijk helemaal niet bij het Forza Almere goal geweest en nu kwam na 10 minuten het eerste Eminent Boys schotje dat nog naast ging. Echter, direct in de 11de minuut was het wel raak en Eminent Boys maakte de aansluitingstreffer en kreeg hoop. Het spel gaat nu wat meer heen en weer, want Eminent Boys ruikt een kans maar geeft ook veel ruimte weg, maar de meeste situaties worden niet uitgespeeld. In de 78ste minuut weer een goede redding na een schot in rechterhoek van Kai Wilms, kort daarna raakt Elwin Jansen de lat uit een vrije trap maar de bevrijdende 3-1 valt pas in de 93ste minuut als weer een aanval over links via Elwin Jansen na een schot van Ricardo de Jong de rebound binnengeschoten wordt door Mourad Ben Abdallah.

Hier bleef het bij en blijft Forza Almere op koers voor de titel. Komende wedstrijd de topper tegen IJburg en deze wordt van groot belang voor het kampioenschap.