Glad veld bij City FC kan alsnog dure grap worden

Een voorwaardelijke geldboete kan Almere City FC nog op hoge kosten jagen. Als het speelveld binnen twee jaar opnieuw door een technische storing onbespeelbaar raakt, legt de aanklager betaald voetbal van de KNVB een boete van 20-duizend euro op.

Op 20 januari moest de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard afgelast worden omdat de ondergrond van het veld bevroren was. Het gras was te glad om goed te bespelen. Dat bleek het gevolg van een defecte verwarmingsbuis. Pas kort geleden heeft het Almeerse stadion veldverwarming gekregen, maar die functioneerde niet goed.

De tegenstander uit Limburg was ziedend na de afgelasting die plaats vond nadat de spelers al op het veld waren gekomen. Een paar honderd fans uit Limburg hadden vergeefs de lange reis gemaakt.

De wedstrijd werd later ingehaald en eindigde in een gelijkspel: 0-0.

Geschreven door