Koen Blommestijn van Telstar naar Quick Boys

Koen Blommestijn komt momenteel weer eens aan voetballen toe en heeft daar heel veel zin in. De voetballer speelde o.a. bij FC Almere en daarna bij Ajax amateurs om vervolgens bij FC Volendam een contract te tekenen. Deze club verhuurt Blommestijn aan Telstar waar hij een lastige blessure opliep en lang uit de roulatie was.

“Ik ben ruim een jaar uit de roulatie geweest met een hardnekkige voetblessure”, aldus Blommestijn. Mede daardoor kwam hij dit seizoen niet in actie voor de Volendamse hoofdmacht. “Op zulke momenten leer je wel omgaan met tegenslagen en dan zijn dit soort teleurstellingen ook makkelijker te accepteren.”

Vanaf de tribune

Vorig seizoen verhuurde FC Volendam Blommestijn aan Telstar. Bij de club uit Velsen-Zuid moest hij veel wedstrijden vanaf de tribune bekijken vanwege deze voetblessure. Aan het einde van het seizoen viel de 24-jarige aanvaller nog drie keer in, maar dat was achteraf niet verantwoord. “Ik wilde zo graag spelen en in combinatie met pijnstillers leek het wel te doen, helaas zorgde dat ervoor dat de revalidatie veel langer duurde. Afgelopen zomer ben ik pas geopereerd aan mijn voet.”

Nu is Blommestijn weer topfit en wil hij shinen voor Quick Boys op het hoogste amateurniveau. “Naast de reguliere trainingen met Quick Boys ga ik extra aan de slag met personal trainers en dan wil ik volgend seizoen weer knallen bij FC Volendam.”

Geschreven door