Nieuwe artistieke directie bij Theatergroep Suburbia vanaf 2025

Eva Line de Boer wordt vanaf 1 januari 2025 de nieuwe artistiek directeur van Theatergroep Suburbia. Met producerend directeur Cheryl Moenen en algemeen directeur Jos van Hulst vormt zij de nieuwe directie van het Almeerse gezelschap. De Boer nodigt een verscheidenheid aan theatermakers uit waarmee Suburbia de komende jaren een nieuwe koers vaart.

Eva Line de Boer volgt de oprichtend artistiek leider van Suburbia op, Albert Lubbers, die in 2025 met pensioen gaat. Suburbia is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een solide gezelschap en een begrip in Almere en Flevoland. Met Eva Line en Cheryl geeft Suburbia het stokje door aan een nieuwe generatie.

Gezamenlijk delen Suburbia, Eva Line en Cheryl de missie om in deze stad die bol staat van de tegenstellingen op zoek te gaan naar de ruimtes daartussen. Via voorstellingen, kunstinstallaties en online projecten, via de ruimte die kunst biedt, gaat Suburbia (soms ongemakkelijke) ontmoetingen tot stand brengen met het publiek.

(Foto: aangeleverd)

Geschreven door