Petitie om Oranjewoudbrug in Buiten behouden

Bewoners in Buiten maken zich ernstig zorgen over het voornemen van de gemeente om de Oranjewoudbrug in Buiten te verwijderen. ‘Deze brug is al sinds de beginjaren van Almere Buiten van groot belang voor de Landgoederenbuurt als verbinding naar het Polderpark’, melden de bewoners

De Oranjewoudbrug is een belangrijke voet- en fietsverbinding naar het groen: het Polderpark, het speeltuintje en de kinderboerderij. Voor velen van de bewoners is het niet alleen een oversteekplaats, maar een onderdeel van hun dagelijks leven.

In het park kunnen bewoners recreëren en rust vinden in de natuur. ‘In vergelijking met de twee naastgelegen bruggen, die zich bevinden op een druk fietspad, is de Oranjewoudbrug voor velen een veiligere doorgang voor zowel mens als dier’, aldus de bewoners.

De petitie is te tekenen via www.oranjewoudbrug.nl

(Foto: aangeleverd)

Geschreven door