Bouw Panattoni Park Stichtsekant gestart

De bouw van Panattoni Park Almere is begonnen. Deze week gaven de Gemeente, ontwikkelaar Panattoni en aannemer Goldbeck Nederland BV het feestelijk startsein voor de bouw van dit duurzame, multifunctionele bedrijfsgebouw op bedrijventerrein Stichtsekant.

Vanwege de strategische ligging is Almere een aantrekkelijke vestigingslocatie voor uiteenlopende partijen. Het nieuwe gebouw van Panattoni omvat ca. 23.420 m² en is eenvoudig in te delen in vijf kleinere units vanaf ca.  3.700 m². Elke unit is identiek met minimaal vier verschillende loadingdocks, één overheaddeur, mezzanine, kantoorruimte en opslagruimte. Door het flexibele ontwerp kan het gebouw in zijn geheel of in delen gehuurd worden. Zo biedt Panattoni Park zowel kansen voor ondernemingen die geïnteresseerd zijn in één of meerdere deelunits, als voor bedrijven die de volle 23.420 m² willen benutten.

Gustave Pol, Senior Acquisiteur Economische Zaken Gemeente Almere: “De indeling van Panattoni Park Almere met 5 kleinere units is ook interessant voor Almeerse bedrijven die willen groeien en voor bedrijven in de ‘last-mile logistics’ die zich richten op de Amsterdamse- en Utrechtse regio. Beide zullen een aanmerkelijke bijdrage kunnen leveren aan de groei van de werkgelegenheid in Almere, passend bij de Almeerse beroepsbevolking.”

Panattoni Park Almere wordt conform BREEAM-NL ontwikkeld en voldoet straks dan ook aan strenge duurzaamheidseisen. Zo is het gebouw aardgasvrij en wordt het dak klaar gemaakt voor het opwekken van zonne-energie. De oplevering staat gepland voor begin 2025.

Twaalf miljoen mensen binnen een uur rijden

Voor veel bedrijven, zowel logistiek dienstverleners, als voedsel- en e-commercebedrijven, is het essentieel om dichtbij de consument gevestigd te zijn. Hierdoor kan bezorging van goederen niet alleen sneller, maar vanwege de kortere afstand over de weg ook duurzamer plaatsvinden.

Met een bereik van circa twaalf miljoen mensen op ongeveer een uur rijden ligt het bedrijventerrein Almere Stichtsekant dan ook zeer gunstig. Verschillende toonaangevende ondernemingen kozen deze locatie als basis voor hun logistieke operatie waaronder Volvo, Lidl, Hunkemöller, PostNL, Royal A- ware, Flamco, Dimensio, LIS Logistics, Geodis en Antalis.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: “Door de strategische ligging ten opzichte van een aantal grote steden is Almere een belangrijk logistiek knooppunt. Panattoni Park Almere ligt bovendien direct aan de A27 op nog geen 30 minuten rijden van Amsterdam en Utrecht. Dit maakt ons nieuwe multifunctionele gebouw zeer geschikt voor bedrijven die actief zijn op het gebied van ‘last-mile’ bezorging.”

Ook Schiphol, de Amsterdamse haven en de Flevokust Haven, met containerterminal CTU Flevokust zijn binnen circa 30 minuten te bereiken. “Dit biedt de mogelijkheid om goederen over water aan- en af te voeren, bijvoorbeeld naar de haven van Rotterdam waardoor Panattoni Park Almere ook een bijzonder aantrekkelijke locatie is voor groothandelsbedrijven, de maakindustrie en e-commerce ondernemingen.” Aldus Gerritsen.

Groen bedrijventerrein

Het bedrijventerrein Stichtsekant wordt gekenmerkt door de groene invulling die in samenwerking met de gemeente Almere tot stand is gekomen. Ook het in aanbouw zijnde Panattoni gebouw grenst straks direct aan een nieuw aangelegd park met bomen en planten die de biodiversiteit van het gebied versterken. Hier kunnen de nieuwe werknemers genieten van een wandeling in de pauze of een lunch in de buitenlucht.

De groenstrook op Stichtsekant bestaat niet alleen uit planten en bomen, er zijn ook waterretentievelden te vinden. Regenwater kan zo vanaf de daken en terreinen van de bedrijfsgebouwen direct naar de naastgelegen wadi’s stromen. Zo wordt het overtollige water in de Stichtsekant behouden waardoor waterafvoer en verdroging van het landschap wordt voorkomen. Daarnaast wordt op deze manier een uniek ecologisch landschap gecreëerd.

Op de fiets naar werk en fris weer op de werkvloer

Tegenwoordig komen steeds meer mensen op de fiets naar het werk.  Om het gebruik van de fiets te stimuleren kunnen toekomstige werknemers van Panattoni Park Almere straks gebruik maken van de ruime fietsenstallingen die zijn voorzien van voldoende licht zodat iedereen zich veilig voelt. Daarnaast beschikt het gebouw over comfortabele douches zodat medewerkers zich kunnen opfrissen na de fietstocht.

Onderschrift foto: met het ingraven van een tijdscapsule gaven Gemeente Almere, ontwikkelaar Panattoni en aannemer Goldbeck Nederland B.V. het feestelijk startsein voor de bouw van Panattoni Park Almere. De tijdscapsule werd gevuld met de bouwtekeningen en de krant van die dag

Onderschrift foto: met het ingraven van een tijdscapsule gaven Gemeente Almere, ontwikkelaar Panattoni en aannemer Goldbeck Nederland B.V. het feestelijk startsein voor de bouw van Panattoni Park Almere. De tijdscapsule werd gevuld met de bouwtekeningen en de krant van die dag.

Geschreven door