Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Haven

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Dit leidde tot een vondst van een groot geldbedrag en ruim 200 kg aan drugs. Inmiddels is bekend dat het om een geldbedrag van ruim 8 miljoen euro ging.

Update 9 februari
Inmiddels is het geldbedrag geteld en blijkt het te gaan om een bedrag van ruim 8 miljoen euro. Daarnaast is er ook een horloge met een waarde van ongeveer een half miljoen euro in beslag genomen. De verdachten zitten nog zeker 90 dagen vast.

Speciale eenheid ingezet
Uit onderzoek bleek dat in de woning mogelijk verdovende middelen aanwezig waren. Toen agenten de woning binnen vielen troffen zij twee personen aan. Beide mannen, 36-jaar uit Amsterdam en 64-jaar uit Almere, werden aangehouden. 
Omdat het geldbedrag met contanten dermate groot was en meer dan 200kg aan drugs gevonden werd, is de Bewakingseenheid van de politie met spoed opgeroepen. Zij hebben voor enkele uren de woning in de gaten gehouden, zodat hun collega’s in veiligheid het huis konden doorzoeken. Tijdens de doorzoeking werden ook meerdere waardevolle goederen gevonden. Alles is in beslag genomen en de drugs zijn inmiddels vernietigd.

Voorgeleiding aan de rechter-commissaris
Beide verdachten werden op 26 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de mannen voor nog in ieder geval 14 dagen in voorlopige hechtenis moesten blijven.

Verdachte situaties? Altijd melden!
Verdachte situaties kunnen van alles zijn. Misschien ziet u vreemde personen in uw buurt die er niet wonen of misschien ziet u in een woning veel in- en uitloop van verschillende personen. Het is belangrijk dat u dit soort situaties meldt. Dit kan in een acute situatie door direct 112 te bellen. Heeft u informatie die u wil delen? Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Anoniem kunt ook uw informatie doorgeven door gratis te bellen naar 0800-7000 of door online hier te klikken.

Foto Politie Nederland

Geschreven door