Vierde verdachte aangehouden in onderzoek naar explosies in Stad

Op dinsdagmiddag 30 januari heeft de politie een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie op een woning in de galerijflat aan de Bolacaciahof – Parkwijk – op 27 december 2023.

Meerdere explosies

De explosie aan de Bolacaciahof was één van de meerdere explosies die in december plaatsvonden in Almere. Aan de hand van een grootschalig onderzoek vermoedt de politie dat er een mogelijk verband is tussen de explosies. Ook wordt in het onderzoek een link gelegd met andere incidenten de afgelopen periode, zoals een geweldsincident in een woning op de Borneostraat op donderdag 9 november 2023.

De afgelopen periode werden al eerder een 33-jarige man uit Rotterdam, een 16-jarige Almeerse jongen en een 16-jarige Amsterdamse jongen aangehouden voor betrokkenheid bij een van de explosies in Almere. Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Deel informatie die je hebt

Heb jij informatie over de explosies en weet jij meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan door (gratis) te bellen naar 0800-7000. Ook online is dat mogelijk door hier te klikken. Ook anoniem melden bij de politie is mogelijk via Team Criminele Inlichtingen (TCI) door te bellen naar 088 – 66 17 734.

Geschreven door