Afvaldumpers betrapt door wildcamera

Met een bijzondere actie zijn vorig najaar dertien mensen door de politie bekeurd voor illegale vuilstort in de natuur. In totaal signaleerde de milieuagent zestien incidenten.

Voor de aanhouding werd gedurende zes weken een camera geplaatst bij het parkeerterrein aan de Fischerplaats in Pampushout. De milieuagent kreeg toestemming om de camera te plaatsen na de constatering van talloze dumpingen.

Voor de actie werd een wildcamera ingezet. In de periode van september tot oktober legde de camera zestien dumpingen in het natuurgebied vast. De politie noemt de actie uniek omdat nooit eerder toestemming verkregen werd om een wildcamera te plaatsen.

Over het resultaat is de milieuagent tevreden. Het meeste afval dat werd achtergelaten bestond uit huishoudelijk afval en grofvuil zoals meubels en witgoed. De inzet van camera’s zal ook elders en vaker toegepast worden.

Geschreven door